Nieuws

definitieve startlijst 2019

Uitslagen 2018

Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagde derde editie van de Ride & Run te Onstwedde met een record aantal deelnemers.
We willen via deze weg een ieder bedanken die heeft meegeholpen om deze dag te laten slagen! Met name alle deelnemers, vrijwilligers en natuurlijk onze sponsoren, zonder hen was het niet mogelijk geweest om deze dag te organiseren!

We hopen dat een ieder kan terugkijken op een leuke dag en wellicht tot volgend jaar!

😜

Alle foto’s zijn zo spoedig mogelijk te vinden op onze Facebookpagina en website.

 

definitieve startlijsten 2018


Bij vragen of opmerkingen graag mailen naar rideenrun@hotmail.com

Wanneer je het inschrijvingsgeld nog niet betaald hebt, bij deze het verzoek om dit nog zo spoedig mogelijk te doen. Voor meer info zie www.rideenrunonstwedde.jimdo.com

Deelname aan Ride & Run geschiedt volledig op eigen risico.

 


Het secretariaat (in de tent) is zaterdag vanaf 8.30 uur open. Parkeren is mogelijk op het manifestatieterrein gelegen naast manege de Driesporen. Er zijn parkeerwachters en verkeersregelaars aanwezig om een ieder naar de juiste plek te wijzen. 

We adviseren alle teams minimaal een half uur van te voren aanwezig te zijn.

Het dragen van een veiligheidscap is voor de ruiters verplicht en deelname is op eigen risico.


We gaan duimen voor een mooie en geslaagde dag en zien iedereen graag morgen aan de start! Uiteraard zijn alle fans, geïnteresseerden en andere supporters ook de gehele dag van harte welkom! Onze kantine is gedurende het gehele evenement geopend om een ieder te voorzien van een hapje en een drankje.

 

Naast een prijsje voor de 3 snelste teams per afstand, hebben we ook dit jaar weer een verloting per afstand! Op die manier maakt iedereen kans op een prijs! De verloting vind plaats na de prijsuitreiking van zowel de 5 als 10km.


Meedoen is belangrijker dan winnen!

Geweldig resultaat Rabobank Clubkascampagene!

Vrijdagavond 6 maart was het zover, de finale avond van de Rabobank clubkascampagne... Onder leiding van Chris Zegers werden de bedragen bekend gemaakt die de verenigingen met stemmen binnen gehaald hadden. Ons unicornteam heeft goed haar best gedaan, we hebben namelijk met onze campagne een originaliteitsprijs van €250,- gewonnen!! 🦄🦄🦄 Super gaaf!!
We hebben daarnaast een ontzettend mooi bedrag mogen ontvangen!!!!
Iedereen die op ons gestemd heeft: ontzettend bedankt!!! 💐🦄🎉🎈🐴

#rcc2018 #rabobankzog #raboclubkas #rabobankclubkas #teamunicorn

 

Help mee en Stem op manegevereniging de Driesporen!

 

Breng jouw stem uit en steun het verenigingsleven!

 

Rabobank Zuid en Oost Groningen draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Rabobank Zuid en Oost Groningen stelt € 100.000,- beschikbaar! Ook Manegevereniging de Driesporen doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne! 

 

Stemmen! Van 8 t/m 22 februari 2018 mogen leden van Rabobank Zuid en Oost Groningen vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 100.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Wij Manegevereniging de Driesporen ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.  

 

Oproep aan alle leden! Het is voor Manegevereniging de Driesporen belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te werven. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor onder andere het organiseren van diverse evenementen zoals de Ride & Run en de lichtjesparade.

 

Het zou fantastisch zijn als jij,  jouw familie en vrienden stemmen geven aan Manegevereniging de Driesporen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Zuid en Oost Groningen. Kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/zog. 

 

Bedankt voor jouw steun!

 

2e editie Ride en Run Onstwedde wederom daverend succes!

 

Zaterdag werd voor de 2e keer de Ride en Run gehouden in Onstwedde. Bij de Ride en Run is het de bedoeling dat een hardloper samen met een paard met ruiter een traject aflegt waarbij de tijd bepalend is van degene van de combinatie die als laatste de finishlijn passeert. Vanuit manege de Driesporen waren in dit kader een tweetal prachtige routes uitgezet van 5 en 10 kilometer. Waren er in 2016 al een recordaantal van bijna 60 combinaties, dit jaar werd dat aantal nog eens overschreden: 70 combinaties van paard, ruiter en hardloper hadden zich dit jaar ingeschreven.

 

Om half tien starten de eerste deelnemers voor de 5 kilometer. De weerssituatie bleef ook dit jaar de organisatie goed gezind. Tot aan de finish van de laatste combinatie, zo rond 14.00 uur, bleef het droog. De organisatie was er ook dit jaar weer in geslaagd om een tweetal nagenoeg onverharde routes uit te zetten in het prachtige natuurgebied tussen Onstwedde, Holte en Vlagtwedde. Een nagenoeg vlekkeloze organisatie en de complimenten waren dan ook dit jaar weer overweldigend voor het organiserend comité. Volgens Dorien Smith van de organiserende manegevereniging de Driesporen zijn er echter altijd weer kleine verbeterpunten en die zullen bij een volgende gelegenheid dan ook zeker worden meegenomen. We streven altijd naar perfectie volgens Dorien en willen niets aan het toeval overlaten. Voor de deelnemende teams, die niet alleen uit de directe regio kwamen maar zelfs van ver buiten de provinciale grenzen, was het echter één groot feest. Het aspect gezelligheid en gemoedelijkheid vierde dan ook weer hoogtij tijdens het evenement. Door de bereidheid van een groot aantal sponsors om het evenement, zowel in financiële zin als in materiële zin te ondersteunen en door de inzet van heel veel vrijwilligers, die volledig belangeloos een groot deel van hun weekend opofferden, werd dit evenement wederom een groot succes.

 

De 5 kilometer wedstrijd werd gewonnen door het team Paardenkracht, bestaande uit ruiter Wendelmoet Kingma en loper Ingo Bos met het paard Nycos die de afstand in 23,03 min wisten af te leggen.  De eerste prijs in de 10 kilometer categorie ging in 40,41 min naar het team Diamant bestaand uit ruiter Harma Hids met het paard Pepper en loper Tonnie Knigge.

 

Definitieve startlijsten 2017

  • Het secretariaat is zaterdag vanaf 8.30 uur open.
  • Parkeren is mogelijk op het manifestatieterrein gelegen naast manege de Driesporen, volg hiervoor de instructies van de verkeersregelaars op.
  • We adviseren om minimaal een half uur van te voren aanwezig te zijn.
  • Het dragen van een veiligheidscap is verplicht en deelname is op eigen risico.

De prijsuitreiking vind plaats direct na afloop van respectievelijk de 5km en 10km. Tijdens de prijsuitreiking is er ook een verloting met leuke prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de plaatselijke ondernemers! Op die manier maakt iedereen kans om met een leuke prijs naar huis te gaan!

 

Tijdens de 10km van de Ride en Run kunnen ruiters hun spieren laten masseren via een speciale massagetechniek die met rijkleding aan kan plaatsvinden: stoelmassage. Deze vorm van massage richt zich op alle spiergroepen, inclusief de onderbenen en voeten, en heeft dankzij deze totaalbehandeling al na vijftien minuten een opmerkelijk fysiek én mentaal resultaat. Initiatiefneemster is gecertificeerd paardensportmasseuse Fenna Kühnert van Equestrian Massage. “Als een ruiter kan ontspannen, presteert zijn paard beter en neemt het plezier in het rijden toe.”

Wil je hiervan gebruik maken ? Schroom niet en neem lekker plaats in de stoel te vinden tegenover het secetariaat. Het is gratis!

 

https://www.facebook.com/equestrianmassage/

 

routekaarten 2017

Door omstandigheden is de route van het 5km parcours iets langer geworden, namelijk 5,4km.

 

 

 

 

EERSTE EDITIE RIDE & RUN ONSTWEDDE

Zaterdag 3 september 2016

1e Ride & Run Onstwedde daverend succes!

Zaterdag 3 september 2016 werd in Onstwedde onder ideale omstandigheden de eerste Ride & Run georganiseerd. De 60 teams, bestaande uit een paard met ruiter en een hardloper, vertrokken vanaf 10 uur vanaf het manifestatieterrein bij de manege in Onstwedde om naar keuze, die vooraf was gemaakt,  in gezamenlijkheid een afstand van 5 of 10 kilometer af te leggen. De tijd van de laatst binnenkomende was uiteindelijk bepalend voor de eindklassering. Voor velen was het meedoen belangrijker dan het winnen en dat was ook de opzet van dit evenement dat tot dusverre nog niet in deze vorm in noord-nederland was georganiseerd. Volgens Dorien Smith van het organiserende comité waren de reacties van de deelnemers na afloop unaniem positief. Op facebook was het een ware stortvloed van complimenten zoals fantastische routes, geweldig evenement, perfect georganiseerd. Iets om een beetje verlegen van te worden volgens Dorien en het legt de lat voor een volgende versie gelijk wel hoog. Maar dat die er komt is al bijna zeker want bijna alle teams namen afscheid met de woorden: tot volgend jaar. Ook RTV Noord maakte nog haar opwachting tijdens het evenement. Het nieuwe TV programma “Expeditie Grunnen” onderging bij de Ride & Run haar vuurdoop. Presentator Tom Mulder beklom voor deze gelegenheid zelfs een paard waarmee hij, na slechts 200 meter wedstrijd, wel als eerste de finishlijn wist te passeren. 

Het aspect gezelligheid en gemoedelijkheid vierde hoogtij tijdens het evenement dat grotendeels over onverharde paden voerde door het prachtige landschap rond Holte en Ter Wupping. Door de bereidheid van een groot aantal sponsors om het evenement, zowel in financiële zin als in materiële zin te ondersteunen en door de inzet van heel veel vrijwilligers, die volledig belangeloos een groot deel van hun weekend opofferden, werd dit evenement een enorm succes.

De 5 kilometer wedstrijd werd gewonnen door het team Morige, bestaande uit ruiter Kim Buurmeijer en loper Tim Renken met het paard Lieta die de afstand in 19,43 min wisten af te leggen.  De eerste prijs in de 10 kilometer categorie ging in 39,33 min naar het team Diamant bestaand uit ruiter Annelies Kamminga met het paard Pepper en loper Tonnie Knigge. 

Wij zijn onze sponsoren veel dank verschuldigd! Mede door hun is deze eerste editie mogelijk gemaakt.

Uitslagen 2018